Ferietid = Risiko for lidt længere leveringstid

Om Hyggevin

Hyggevin er en hyggelig naturvinsbutik i det centrale Aalborg (Rantzausgade) – og netshop.
Hyggevin importerer håndlavet vin fra nogle af Italiens mest hypede naturvinsbønder, som laver deres vin ud fra opskriften ’intet er tilsat og intet er fjernet’.

Hyggevin slog dørene op for første gang i 2003, startet af trommeslager Jens Axelsen grundet en uimodståelig higen efter Italiensk vin (og Portvin). Med tiden er vinbønderne der pifter markerne med svovl blevet udskiftet, så nu er 99%(!) af alle vinene lavet helt naturligt.

Hvorfor Naturvin?

Først og fremmest er ingen kemikalier = sundere produkter, der smager bedre, og er bedre for miljøet.

Sundhed:
Jeg vil ikke fylde min krop med alle de tilsætningsstoffer der er/kan være i konventionel vin.
Jeg har lavet en hurtig oversigt over, hvad man kan komme op imod:

-Konventionel vin: Sprøjtegifte (pesticider, fungicider, svovl, etc.). Tilsat svovl (op til 150 mg/l i rødvin, 200 mg/l i hvidvin og 400 mg/l i søde vine). Tilsat gær (med smag). Og derefter op til 64(!) tilsætningsstoffer/smagsforstærkere i kælderen.

-Økologisk vin: Slår alle mariehønsene og al den naturlige gær ihjel med svovl. Tilsat svovl (op til 100 mg/l i rødvin, 150 mg/l i hvidvin og 370 mg/l i søde vine). Tilsat gær (med smag). Og op til 32(!) tilsætningsstoffer/smagsforstærkere i kælderen.

-Biodynamisk vin: Tilladt at slå mariehønsene og gæren ihjel med svovl. Tilsat svovl (op til 110 mg/l i rødvin, 140 mg/l i hvidvin og 360 mg/l i søde vine). Tilsat gær er tilladt (med smag). Og op til 17(!) tilladte tilsætningsstoffer/smagsforstærkere i kælderen.

-Naturvin: Best case: Intet tilsat og intet fjernet.
Man slår ikke mariehønsene og gæren ihjel, for vinene laves på den naturlige gær.
Det er tilladt at hælde lidt svovl i, når vinene hældes på flaske (op til 30 mg/l, ifølge organisationen Vinnatur), men de fleste (jeg importerer fra) bruger 0 mg svovl og 0 tilsætningsstoffer.

Smag:
Vin uden tilsætningsstoffer smager og dufter meget bedre og renere, og ikke mindst giver de ikke de dårlige tømmermænd. Der er trods alt kun alkohol tilbage af giftstoffer modsat alle tilsætningsstofferne i de andre kategorier.

Miljøet:
Det giver sig selv. Når man ikke driver rovdrift på naturen, men behandler den som en ven – uden kemikalier, etc., så er det i den grad fremmende for miljøet.